Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

Valhall skisafari

Ontdek het Valhall ski eldorado!

We nodigen je uit om in één week drie van de beste langlaufgebieden van Noorwegen te ontdekken. De bagage wordt vervoerd, zodat je tijdens de tocht alleen een rugzak met de noodzakelijke dingen voor overdag meeneemt. Wij zorgen voor geprepareerde loipes, en laten je genieten van het verblijf in het hooggebergte tussen Valdres en Hallingdal, met een panorama uitzicht op het majestueuze en indrukwekkende berggebied van Jotunheimen, Hemsedal en Hallingskarvet. De overnachtingen zijn gepland in sfeervolle, typisch Noorse hotels en kamers met douche toilet. Elke dag een uitgebreid ontbijt, een lunchpakket mee voor onderweg en 's avonds wacht een heerlijk diner. U kunt kiezen uit een skisafari met gids of individuele tocht.

Let op: deze bestemming wordt in 2015/2016 niet meer aangeboden.

 

Golsfjell - Tisleidalen - Vaset

8 dagen - 80 km

 

Dagprogramma:

1e dag: Aankomst Golsfjellet, Check in Kamben Hotel. Diner. Informatieavond over de tour, eventueel nog ski’s huren etc.

2e dag: Kamben (920m) – Vasetdansen (790m) goede loipes, eenvoudig terrein, ca. 25 km.
Lunchpakket klaarmaken en samen met extra kleding in kleine rugzak voor de hele dag. Ski's waxen, inlopen, klimmen en dalen oefenen en de koffer klaarmaken voor transport naar de volgende bestemming. Zelf breng je de dag door in de geprepareerde loipes in de mooie natuur op weg naar het volgende hotel. Start vanaf het hotel in de richting van "Windy Cross" en Kvannhøgd. Steek de B51 over en via scootertrack kom je bij Hølstølen op het langlaufnet van Sanderstølen. Rechtsaf naar Hølungset. Hoogste punt 1020 m met prachtig uitzicht op Jotunheimen en Hemsedal. Dan afdaling naar Vasetdansen, 1 nacht verblijf in de chalets. Skikaart van de routes in de omgeving krijg je bij de receptie.

3e dag: Villmarkstunet (760m) - Vaset (820m)
route info: middelzwaar, lang, maar grotendeels geprepareerde loipes, 27 km.
Opnieuw koffer pakken en lunchpakket klaarmaken voor het volgende traject van de tocht. De bagage wordt naar het hotel gebracht. Vandaag bevinden we ons grotendeels in geprepareerde loipes boor een gebied met magnifiek uitzicht op Jotunheimen en Hallingskarvet. Geen moeilijke afdalingen. Start vanaf de camping naar Villmarkstunet. Volg de Tisleirivier en dan omhoog naar Hermanstølen en Liaset (975m) tot we het open berggebied bereiken. Bij Breiset vinden we bergboerderijen waar je beschut bent voor wind en sneeuw. Dan 3 km gemarkeerde route, minder goed spoor naar Synet. In de namiddag bereiken we Vasetstølen Lodge, waar we de komende 3 nachten zullen verblijven. Diner en skikaart voor de planning van de skitochten de komende 2 dagen.

4e + 5e dag: Verblijf Vasetstølen.

6e dag: Vaset (820m) - Kamben (920m)
route info: middelzwaar, grotendeels geprepareerde route ca. 30 km.
De koffer pakken voor het laatste traject, terug naar het beginpunt. Van Vaset in zuidwestelijke richting, over de weg en omhoog naar Langeberget, over de hoogvlakte en afdalen naar Valtjern. Via Brattåsen naar Gauleia en dan in de loipes door licht bebost gebied richting Tisleifjord. Vanag Oset hotel in perfecte loipes terug naar Kamben hotel voor de komende twee nachten.

7e dag: Kamben.
Volop mogelijkheden voor een laatste skitocht of andere activiteiten in Kamben. 's Avonds na het diner diploma uitreiking van de tocht.

8e dag: Einde skisafari. Vertrek na het ontbijt of verlenging.

Moeilijkheidsgraad: Op zich gaat de tocht niet door al te moeilijk terrein. Toch wordt van iedere deelnemer verwacht ervaring te hebben met langlaufen en in goede conditie te verkeren.

 

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP