Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

Rondreis Noorwegen per (huur) auto

Auto rondreis Noorwegen
Auto huren Noorwegen

Auto huren Noorwegen voor rondreis Noorwegen? Noorwegen is een ideaal land om per auto te ontdekken. Vooral in het voor- en naseizoen rijdt u ontspannen op de rustige, goede wegen. In juli kan het drukker zijn, met name langs de smallere fjordwegen. De bergwegen blijven een oase van rust. We hebben een aantal nieuwe routes voor u verkend, waarbij vooral de ritten naar het volgende hotel excursiedagen zijn.

De afstanden zijn veelal niet groot, maar dat is voor velen een pluspunt, omdat er zoveel te verkennen valt. Er zijn dagafstanden bij die kort lijken, maar dan valt er zeer veel te bekijken onderweg. Zij, die wat meer willen rijden, kunnen natuurlijk de route aanpassen. Wij leveren alle tours op maat met een bijpassende routebeschrijving. Helaas kunnen we geen vouchers meer afgeven voor de binnenlandse ferry's, deze kunnen voortaan alleen ter plaatse contant of met creditcard worden afgerekend. Ook de bootovertochten naar en van Noorwegen zijn niet bij de prijs van de autotour inbegrepen.

Klikt u voor de beschrijving van de hotels op de links bij de beschreven autotours. Alle tours kunnen verlengd/verkort worden. In de steden is het parkeren van de auto niet altijd gemakkelijk, maar overal zijn wel publieke parkeermogelijkheden. De kosten hiervoor zijn nooit inbegrepen. Wij geven u een plattegrond mee met daarop aangetekend de ligging van het hotel, maar we kunnen niet precies de weg wijzen, doordat de verkeerssituaties nogal eens wijzigen.

Routebeschrijving

Bij de autotours is wel eens gekozen voor een toeristische, extra mooie route die soms langs tolwegen gaat. Uw wisseldag wordt op deze wijze een excursiedag. Onze routebeschrijvingen zijn erg uitgebreid en vaak staat er meer in dan men kan verwerken. Er is echter rekening mee gehouden dat niet iedereen in hetzelfde is geïnteresseerd. Het kan nuttig zijn als u van tevoren die dingen aankruist, die u niet wilt missen en dan kijkt of u dat in het dagschema kunt passen, rekening houdend met een gemiddelde snelheid van 50-60 km/uur. De routes van onze rondreizen langs hutten, bungalows en pensions/hotels zijn beproefd en goed te doen. In het vroege voorjaar kan het voorkomen dat verschillende bergovergangen nog niet open zijn, waardoor u moet omrijden. Maar vanaf ca. 20 mei zijn alle wegen normaal gesproken geopend. De maximum snelheid in Noorwegen is 80 km (soms 90/100) en in de bebouwde kom 50-60 km.

De Noorse Cappellen wegenkaarten op schaal 1:325.000 of de verschillende deelkaarten zijn à € 20 bij Norske, gelijk met uw boeking, te bestellen.

Tolwegen

Indien u van de hoofdroute afwijkt treft u met name in de berggebieden regelmatig tolwegen aan; het zijn meestal verharde wegen, schitterend gelegen, maar soms van slechte kwaliteit, d.w.z. ze zijn goed te berijden, mits u uw snelheid aanpast. Dit geldt ook voor sommige niet-tolwegen, die naar een aantal bergpensions, hotels en/of huisjes leiden. De vergoeding voor tolwegen varieert van ca. nok 50-80 (b.v. de Jotunheimenweg). De gemiddelde prijs ligt rond nok 60 per auto + passagiers. Het is handig om altijd klein muntgeld bij u te hebben.

AUTOPASS

De laatste jaren zijn in Noorwegen op diverse wegen tolpoorten ingevoerd. Het is belangrijk dat u zich tevoren met kenteken aanmeldt. Reist u zonder aanmelding dan krijgt u van iedere tolpoort een aparte rekening thuisgestuurd, die dan binnen een bepaalde termijn dient te worden overgemaakt. Het handigste is de autopass registratie, dit systeem werkt met een voorschot. Zie www.autopass.no/visitors. Bij uw reispapieren ontvangt u hierover meer informatie.

Pensions en fjellstues in Noorwegen

In Noorwegen kennen we vele namen voor de pensions. Soms noemt men ze "pensjonat", maar ook worden ze wel Gård of Gjestegård genoemd, hetgeen betekent dat er heel vroeger een boerderij was. Ook ziet men de naam "fjellstue" regelmatig, wat staat voor bergpension. Deze fjellstues staan meestal in de bergwereld op 750-1000 m hoogte en liggen soms aan een tolweg. Wat de benaming ook is, één ding hebben ze allemaal gemeen, ze hebben een gezellige en ongedwongen sfeer en vaak zijn ze ingericht met antiek en weefproducten. Eigenlijk kunt u ze beschouwen als kleine familiehotels, waar men goede maaltijden serveert en het wel en wee van de gast voorop staat. Diner en ontbijt zijn altijd inbegrepen, tenzij anders vermeld. Enkele fjellstues zijn in al hun eenvoud zéér exclusief wat betreft maaltijden en persoonlijke service. Deze kunnen qua prijs in de klasse vallen van 1e klas hotels.

Hotels in Noorwegen

De hotels zijn ingedeeld in een aantal categorieën, nl. Turisthotels, Høyfjell–hotels (berghotels), Fjordhotels en natuurlijk de hotels in de steden. De drie eerstgenoemden moeten voldoen aan bepaalde eisen wat betreft standaard en ligging om zich zo te mogen noemen. Er wordt veel aandacht besteed aan sfeer en gezelligheid en men mag er wijn en sterke drank schenken. De hotels in de steden zijn veel zakelijker. Wij werken samen met middenklasse èn met 1e klas hotels in Oslo, Bergen en Trondheim. Eventuele toeslagen zoals fjordzicht vindt u bij de hotelbeschrijvingen.

Dinertijden

De dinertijden in de hotels liggen meestal tussen 19.00 en 21.00 uur, terwijl pensions veelal een vaste dinertijd rond 18.00 en 19.00 uur hebben. Komt u daar veel later dan is de keuken gesloten.

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

 

Norske autotours

Wij verzorgen ook: REIZEN OP MAAT!

Alle tours kunnen verlengd/verkort worden.

De maximum snelheid in Noorwegen is 80 km (soms 90/100) en in de bebouwde kom 50-60 km.

De vergoeding voor tolwegen varieert van ca. nok 20-75 per auto + passagiers. Het is handig om altijd klein muntgeld bij u te hebben.

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP