Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

16 dagen - 1101 km

Klik voor een grotere foto

Autotour Fjord & Fjell

Een mooie 16-daagse rondreis inclusief een verblijf van 1 week in de omgeving van Voss. Een regio die veel te bieden heeft op het gebied van natuur, cultuur en tradities. Sportievelingen komen hier zeker aan hun trekken. Daguitstapjes naar de Hanzestad Bergen met de beroemde werf Bryggen (Werelderfgoed UNESCO) en een ritje over de Flåm spoorbaan maken deze autotour tot een onvergetelijke reis.

 

Autotour met vertrek op woensdag

Dag 1: Kristiansand – Hovden, 211 km

Vanuit Hirtshals (Denemarken) maakt u om 08.00 uur de oversteek naar Kristiansand met Fjord Line. Aankomst om 11.15 uur. De reis gaat in noordwaartse richting over wegnummer 9 via Evje en de Byglandsfjorden naar het eerste overnachtingsadres in Hovden.

Dag 2-3: Hovden

De regio is rijk aan wandelmogelijkheden. Ook een uitstapje naar het Hegni-recreatiegebied is een aanrader. Een uitstekend startpunt voor een wandeling of mountainbiketocht. Uitrusten en ontspannen kan op het strandje, waar je tevens een duik kunt nemen in het meer.

Dag 4: Hovden – Eksingedal, 272 km

Vandaag maakt u kennis met de Noorse fjorden! Via Haukeligrend rijdt u over de Haukelipas richting Røldal. Het uitzicht over het meer is zeer bekend. Neem de oude zomerweg Hordabrekkene van Seljestad richting Odda. Een weg met maar liefst 16 haarspeldbochten over slechts 7,2 km. Via Odda gaat de reis verder langs de Sørfjord, een 38 km lang zij-fjord van de Hardangerfjord. Even later ziet u één van de bekendste fjorden van Noorwegen, wanneer u over de Hardangerbrug via weg 13 naar Vossevangen rijdt. Vanuit hier is het nog 1,5 uur rijden via landelijke wegen naar Eksingedalen. Verblijf van 1 week in een van de vakantiewoningen van Haugen Fjellgård.

Dag 5-10: Verblijf in Eksingedal

Uw comfortabele vakantiewoning is van alle gemakken voorzien en ligt in een rustige omgeving. Een prima uitvalbasis voor het verkennen van Fjord-Norway. Maak een heerlijke wandeltocht op de Hardangervidda of bezoek de Hanzestad Bergen met de bekende werf Bryggen. Sportievelingen komen in deze regio zeker aan hun trekken. Vanuit Voss worden vele activiteiten georganiseerd zoals wildwatervaren, paragliden of skydiven!

Dag 11: Eksingedal – Geilo, 229 km

Tijd om meer het binnenland in te trekken. De route gaat terug naar Vossevangen. Hiervandaan gaat de route over de E16 richting Stalheim. Het is de moeite waard om de Stalheimkleiva te berijden. Een spectaculaire weg met scherpe haarspeldbochten. Even later passeert u Flåm aan de bekende Aurlandsfjord. Over weg 50 rijdt u naar Geilo waar u verblijft in Bardøla vakantiewoningen.

Dag 12-14: Verblijf in Geilo

Geniet van een paar dagen in het gezellige toeristenplaatsje Geilo, gelegen aan de voet van de machtige Hallingskarvet. Het vormt de toegangspoort naar de Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Noord-Europa. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen, mountainbike tochten, raften, vissen of paardrijden. Ook een dagtocht naar de wereldberoemde Flåmsbaan en de Sognefjord mag natuurlijk niet ontbreken.

Dag 15: Geilo – Oslo, 219 km

Via de avontuurlijke weg 7 rijdt u via Hønefoss naar Oslo. Wanneer u op tijd uit Geilo vertrekt, heeft u de middag vrij om de hoofdstad van Noorwegen te bezoeken. Op een heuvel, net buiten de stad, ligt het Scandic Holmenkollen Park Hotel. Uw laatste avond in Noorwegen sluit u af met een adembenemend panoramisch uitzicht over de Vikinghoofdstad en de Oslofjord.

Dag 16: Oslo – Langesund – Hirtshals, 170 km

Na het uitgebreide ontbijtbuffet is het tijd voor het laatste stukje langs de Oslofjord naar Langesund. U rijdt over de E18 via Drammen en Sandefjord. Inscheping voor de overtocht met Fjord Line naar Noord-Denemarken. Vertrek om 14.30 uur, aankomst in Denemarken om 19.00 uur.

 

Autotour met vertrek op zaterdag:

4 overnachtingen in Hovden
7 overnachtingen in Haugen Fjellgård
3 overnachtingen in Bardøla, Geilo
1 overnachting in Scandic Holmenkollen Park Hotel, Oslo

 

Complete 16-daagse autotour

Prijs inclusief Fjord Line bootovertochten én 15 overnachtingen!

Vertrek: woensdag of zaterdag; periode: juni–september 2017

Aanbieding: vanaf € 519 pp (bij 4 personen)

in plaats van € 579 pp (bij 4 personen)

Aanbieding: vanaf € 954 pp (bij 2 personen)

in plaats van € 1.069 pp (bij 4 personen)

Inbegrepen: • De bootovertochten Hirtshals–Kristiansand en Langesund–Hirtshals met Fjord Line o.b.v. 2 personen inclusief autovervoer (afmetingen auto: lengte <5 m en hoogte 1.95 m) • 14 overnachtingen in genoemde vakantiewoningen o.b.v. logies • 1 overnachting in een 2-persoonskamer in Scandic Holmenkollen Hotel, Oslo o.b.v. logies/ontbijt.

Niet inbegrepen: de binnenlandse ferry's en eventueel ter plaatse te betalen toeslagen. Reserveringskosten €27 en Calamiteitenfonds €2,50. Eventuele verzekeringen.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode juni t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf met 2 of 4 personen in genoemde accommodaties.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP