Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Treinreis

Klik voor een grotere foto

Bergensbaan en Sognefjord

Bergensbaan, Flåmsbaan, Oslo, Geilo & Bergen

Een mooie treinreis door een afwisselend landschap. U reist vanaf Oslo met de Bergensbanen via Geilo naar Myrdal en daar stapt u over op het bergtreintje naar Flåm. U maakt een 5 uur durende boottocht over de Sognefjord, de langste fjord van Noorwegen, en sluit deze reis af met een verblijf in Bergen.

1e dag: Amsterdam–Oslo

Vliegreis Amsterdam–Oslo en per flytogtrein naar Oslo centraal. Overnachting in het dicht bij het station gelegen Thon Hotel Opera, Oslo.

2e dag: Verblijf Oslo

Bezoek Holmenkollen met de skischans of neem de boot naar het schiereiland Bygdøy en bezichtig het Fram, Kon Tiki of Vikingschepenmuseum.

3e dag: Oslo–Geilo

Op eigen gelegenheid naar het station voor de treinreis per Bergensbanen - de hoogstgelegen hoofdspoorlijn in Europa - naar Geilo. Het traject voert over de Hardangervidda-hoogvlakte (1200 meter boven zeeniveau). Overnachting in het Ustedalen Hotel, Geilo.

4e dag: Verblijf Geilo

Geilo is een gezellig toeristendorp aan de rand van de Hardangervidda. De actieve VVV verstrekt informatie over activiteiten en wandelmogelijkheden in de omgeving en/ of fietsverhuur.

5e dag: Geilo–Flåm

Transfer naar het station voor het 2e deel van de Bergensbanen naar Myrdal. Hier stapt u over op het bergtreintje dat tijdens de afdaling naar de fjord over een afstand van 20 km een hoogteverschil overbrugt van 865 m. Onderweg wordt gestopt bij een grote waterval. Na aankomst in Flåm op eigen gelegenheid naar het Fretheim Hotel, Flåm voor overnachting.

6e dag: Verblijf Flåm

Vandaag heeft u volop de gelegenheid om het fjorddorpje Flåm te verkennen. Goede wandelmogelijkheden langs de fjord en in de bergen.

7e dag: Flåm–Bergen

Vandaag staat een 5 uur durende boottocht per snelboot van Flåm door de Sognefjord naar Bergen op het programma. De boot legt aan op de Strandkaien, op 10 min. loopafstand van het Thon Hotel Rosenkrantz Bergen voor overnachting.

8e dag: Verblijf Bergen

Bezoek de vismarkt en wandel door de smalle steegjes van de oude Hanzewijk 'Bryggen'. De Fløienbaan naar de top van de berg Fløien biedt een prachtig uitzicht op de stad.

9e dag: Bergen–Amsterdam

Transfer naar het vliegveld en de terugvlucht Bergen–Amsterdam.

 

Complete 9-daagse treinreis

Prijs inclusief vliegreizen, treinreizen én 8 hotelovernachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 1.169 pp

Inbegrepen: • Vliegreizen Amsterdam–Oslo en Bergen–Amsterdam in de goedkoopste beschikbare vliegklasse incl. tax; • transfers van/naar het vliegveld; • 8 hotelovernachtingen in genoemde accommodaties inclusief ontbijt; • treinreizen Oslo–Geilo, Geilo–Myrdal en Myrdal–Flåm met zitplaatsreservering 2e klasse; • bus en bootreizen volgens programma.

Niet inbegrepen: Ruimbagage KLM.

Toeslagen: • halfpension: vanaf € 122 pp (behalve in Oslo en Bergen); • Toeslag upgrade kamer: vanaf € 220 pp; • Toeslag Comfort Class Trein: € 15 pp per traject.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP